Nieuws, ervaringen en vacatures

Hier vind je laatste nieuwtjes van HARA fit & fun! Je kunt er ook ervaringen nalezen van onze tevreden klanten, of misschien heb je wel interesse in onze vacatures?

Nieuws

Het jongste nieuws van HARA fit & fun...
Sportscholen noodgedwongen dicht
14-12-2020
Lieve leden,
We zijn er stil van.
Vijf weken lang moeten we dicht.
Helaas is ook de mogelijkheid voor ons om het buitensporten te organiseren voor onze leden ontnomen.
We gaan in beraad over hoe we jullie het beste kunnen motiveren en helpen om toch thuis en buiten zoveel mogelijk in beweging te blijven.
Dus wat dat betreft houden we jullie op de hoogte.
Er rest ons niets anders dan jullie alvast hele fijne feestdagen toe te wensen.
We bedanken alle leden voor het vertrouwen in Hara Fit & Fun en we hopen jullie het komende jaar in betere -en gezondere tijden weer te mogen ontvangen
Heel veel liefs
Het Team van Hara Fit & Fun
Groepslessen mogen weer met ingang van 19-11-2020
17-11-2020
GOED NIEUWS !

Net als velen van jullie hebben we zojuist vol spanning naar de persconferentie gekeken.
Woensdag nacht lopen een deel van de tijdelijk genomen maatregelen af.
Met name de maatregel waardoor we nu geen groepslessen meer konden geven komt dan te vervallen.

Vanaf donderdag a.s. mogen wij dus weer groepslessen gaan geven

Denken jullie woensdag aan het reserveren (via de mail bij de docent) voor donderdag , want reserveren is verplicht.
En tijdens de lessen geldt uiteraard nog steeds: houdt afstand, maak gebruikte materialen schoon en kom alleen sporten als je klachtenvrij bent.

Vanaf morgen kun je ook het groepsles rooster online terugvinden op www.harafit.nl onder het kopje lesrooster en groepslessen.
Dit om eventueel verwarring te voorkomen.

Team Hara Fit & Fun
Groepsllessen verboden
03-11-2020
Met ingang van 4-11 22.00 uur zijn alle groepslessen verboden

Op de persconferentie van vanavond is door premier Rutte medegedeeld, dat met ingang van woensdagavond 22.00 uur er geen groepslessen meer mogen worden gegeven door Sportscholen en Fitnesscentra.
Voor ons betekent het dat we vanaf donderdag 08.00 uur alle op het Corona Groepslesrooster opgenomen groepslessen voor ten minste twee weken niet zullen doorgaan. Voor alle zekerheid geldt dat ook voor de Circuittraingen. Uiteraard blijft het circuit wel voor individuele trainingen beschikbaar.

Gelet op het verbod op groepslessen willen we iedereen er nogmaals op wijzen dat reserveren voor de vastgestelde fitnessblokken noodzaklijk is. Reserveren dient een dag voor het sporten voor 20.00 uur plaats te vinden. Bij reserveren na 20.00 uur kunnen wij de juiste administratieve verwerking niet waarborgen. Het kan dan voorkomen dat je ondanks dat je geen bericht hebt ontvangen dat het fitnessblok vol is niet zult kunnen worden toegelaten.
Vanwege de verscherpte handhaving en natuurlijk vooral vanwege jullie en onze gezondheid is strikte naleving van de regels meer dan ooit noodzakelijk.

Wij hopen dat we met zijn allen deze moelijke COVID-19 periode zo goed en gezond moegelijk door kunnen komen.

Team Hara Fit & Fun
Pagina: 1 van 9

Ervaringen

Mijn HARA-ervaringen, "Terug van weggeweest"

Ik ben in 2006 met trainen bij Hara Fit & Fun begonnen. Mijn voornaamste doel destijds was af te vallen. Aangezien ik in Zwanenveld woon, leek Hara me een logische keuze omdat het dicht bij mijn huis is. Wat mij meteen opviel, was de leuke en vriendelijke sfeer in de sportschool. De mensen die bij Hara werkten waren zeer behulpzaam en aardig. Ze stonden altijd voor je klaar en ze hadden genoeg expertise in huis om je te kunnen helpen. Er heerste een vriendelijke sfeer ook tussen de sporters onderling. Er werd hard gesport, maar het was ook heel gezellig. Hara was een plek waar ik me meteen thuis voelde.

Nadat ik mijn doel om af te vallen had bereikt, heb ik destijds besloten om me meer te richten op de krachttraining en sterker te worden. Dit heb ik dan ook 6 jaar lang gedaan. Ik was zeer geconcentreerd met krachttraining bezig en ik probeerde zo sterk mogelijk te worden. Ik merkte aan mijzelf, dat ik steeds meer zin kreeg in een nieuwe uitdaging. Mijn doel was om sterker te worden in bankdrukken, squat en deadlift. Toen heb ik besloten om de overstap te maken naar een andere sportschool, die meer gespecialiseerd was in bovenstaande oefeningen.

Ik heb 7 maanden bij die andere sportschool getraind, waar ik toch een aantal dingen heb opgestoken. Wat ik wel merkte was, dat ik me in de andere sportschool niet echt thuis voelde. Dat had absoluut niets te maken met de trainer of mensen, die daar werken. Dit was simpelweg een gevoel. De trainer had meer dan genoeg expertise en de mensen waren aardig. Ik voelde me echter gewoon niet op mijn plek. Ik voelde dat ik mijn motivatie aan het verliezen was en dat ik steeds minder vaak ging sporten. Dit moest ik zien te veranderen.

Kort daarna heb ik besloten om weer terug te gaan naar Hara. Het viel me meteen op, dat mijn motivatie terugkwam en dat ik weer met veel plezier ging trainen. Ik was positief verbaasd over het feit, dat Hara inmiddels nog verder verbeterd was. Er waren nieuwe apparaten aangeschaft, de inrichting zag er anders uit. Er waren ook een aantal nieuwe trainers, die met veel plezier sporters aan het helpen waren hun doelen te bereiken. De sfeer was nog steeds zeer vriendelijk en prettig. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om jezelf ergens thuis te voelen als je gaat sporten. Dit gevoel heb ik weer bij Hara. Dit positieve gevoel helpt mij om beoogde doelen te halen.
 

Aimee

Ervaringen van een vrouw die begeleiding zocht en vond om haar leven ingrijpend te kunnen veranderen.
We zullen Aimee ook in de toekomst in de gelegenheid stellen haar ervaringen met jullie te delen.


Ongelofelijk dat ik het vol hou tot nu toe...

Ik, Aimee, 43 jaar, heb veel overgewicht. Ik heb een BMI (body mass index) van 58.
De body mass index is een meting voor de verhouding van het lichaamsgewicht ten opzichte van de lengte. Voor een vrouw is een gezonde bmi tussen de 19 en 25. Daar wil ik graag naartoe, maar ja, daar moet ik wel wat voor doen.

Ik had mij opgegeven voor het tv-programma Obese. Helaas ben ik daar niet voor geselecteerd. Dus moet ik dit gevecht op een andere manier aangaan. Mijn voornemen is om in 2012 zoveel mogelijk overgewicht kwijt te raken als mogelijk is, op een verantwoorde manier, door veel te sporten en anders, gezonder, te eten. Een beetje op de Obese-manier, maar dan ietsje minder rigoureus. Mijn motivaties zijn dat ik dan alles weer kan doen wat ik wil doen, wat nu niet lukt door mijn overgewicht.

Ik ben gaan zoeken naar sportscholen, en mijn keuze is gevallen op Hara fit & fun. De naam sprak me erg aan, plus het is voor mij dichtbij en het parkeren is gratis (ook niet onbelangrijk in deze steeds duurder wordende tijd).

Bij binnenkomst, eind december 2011, werd ik meteen onder de hoede genomen door Petra, personal trainer in opleiding. Zij is mij gaan begeleiden, en heeft voor mij een persoonlijk sportschema gemaakt, wat elke 4 weken wordt aangepast/veranderd. Petra is enorm goed in het motiveren van mensen. Als ik iets moeilijk vind of bang ben dat ik dat niet kan, dan kijkt ze me lachend aan en zegt: "dat gaan we gewoon doen, en het gaat lukken, let maar op!". Ook wat ik eet en drink bekijken we regelmatig, en Petra geeft dan adviezen wat ik beter of anders kan doen.

Ik sport nu 5 dagen per week bij Hara fit & fun, en doe vooral fitness, met soms een lesje Zumba erbij. Uiteindelijk wil ik ook gaan meedoen met de groepslessen, maar eerst wil ik zoveel afvallen dat ik met de groepslessen geen blessures oploop. En ik had het niet gedacht, maar ook fitness bij Hara vind ik leuk! Vooral om de sfeer, het is zo gezellig en toegankelijk! Geen "strakke pakjes" waar je weggekeken wordt als je niet hetzelfde figuur hebt; er komen allerlei mensen, en die sporten gewoon samen: jong, oud, dik, dun, atleet en bodybuilder. Er is altijd wel iemand, begeleider of sporter, waar ik even een praatje mee kan maken, en geloof me, dat is ZO fijn! Juist hierdoor hou ik het vol, blijf ik komen, ook als ik eigenlijk echt geen zin heb.

Vacatures

Docente Groepslessen (M/V)

Wij zijn voortdurend op zoek naar gemotiveerde docenten groepslessen, die in de ochtend en/of avonduren ons team zouden willen versterken.
Ervaring in het lesgeven is gewenst.

Momenteel zijn er binnen de andere afdelingen van ons sportcentrum geen vacatures.