Nieuws, ervaringen en vacatures

Hier vind je laatste nieuwtjes van HARA fit & fun! Je kunt er ook ervaringen nalezen van onze tevreden klanten, of misschien heb je wel interesse in onze vacatures?

Nieuws

Het jongste nieuws van HARA fit & fun...
INCASSO April
25-03-2020
Belangrijke mededeling:

Door dat de incasso van abonnementsgelden plaats vindt door een geautomatiseerd systeem zijn de contributies voor de maand april vandaag geïncasseerd. Wij willen al onze leden vriendelijk verzoeken de geïnde bedragen niet  te storneren.

Omdat sporten in het sportcentrum nu niet mogelijk is zullen wij de abonnementen voor de maand april bevriezen. De vandaag geïncasseerde abonnementsgelden voor de maand april zullen worden doorgeschoven naar de maand mei. Voor de maand mei zullen wij geen abonnementsgelden incasseren.  

Wij zijn drukdoende om onze leden verdere vervangende producten te kunnen bieden, aanvullend aan de al via Facebook verspreide oefeningen, waardoor tijdens deze barre tijden de conditie optimaal kan worden bijgehouden.

Wij rekenen op jullie aller medewerking en hopen jullie na de hopelijk snel te realiseren overwinning op het CORONA-virus weer in os sportcentrum te mogen begroeten in goede gezondheid,

Wij wensen jullie en jullie families sterkte in deze barre tijd.

Directie Hara Fit& Fun
 
Sluiting vanwege CORONAVIRUS
15-03-2020

HARA FIT & FUN moet vanwege de aangescherpte richtlijnen van het RIVM en de mededelingen van de regering ons sportcentrum met ingang van vandaag 15 maart haar deuren tijdelijk sluiten.
Dit betekent dat geen enkele door het sportcentrum georganiseerde activiteiten zullen doorgaan en onze accommodatie gesloten is ook voor in ons sportcentrum gevestigde sportverenigingen.
Het sluiten van ons sportcebtrum en het opschorten van de activiteiten geldt tot en met tenminste 6 april 2020.

Wij realiseren ons goed dat deze maatregel tot teleurstelling kan leiden. Wij rekenen echter op jullie begrip voor deze uitzonderlijke situatie.

Maatregelen in verband met CORONAVIRUS
12-03-2020
Door de overheid werden vandaag maatregelen voorgeschreven, die ook een deel van onze leden treffen. Om te voorkomen, dat senioren kans zouden lopen om door het Coronavirus besmet zouden worden hebben wij besloten met ingang van heden de Senioren-Fit trainingen op maandag, woensdag en vrijdag niet te laten doorgaan. Gelet op de maatregelen van de overheid adviseren wij ouderen en kwetsbare personen ons sportcentrum voorlopig niet te bezoeken.
Uiteraard verzoeken wij leden, die last hebben van een verkoudheid, al dan niet gepaard gaande met niesen en/of koorts, verantwoordelijkheid te nemen en thuis te blijven, totdat de verschijnselen geheel zijn verdwenen.
Wij hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het voorkomen van een verdere verspreiding van het Coronavirus.

Directie en medewerkers Hara Fit&Fun
Pagina: 1 van 5

Ervaringen

Mijn HARA-ervaringen, "Terug van weggeweest"

Ik ben in 2006 met trainen bij Hara Fit & Fun begonnen. Mijn voornaamste doel destijds was af te vallen. Aangezien ik in Zwanenveld woon, leek Hara me een logische keuze omdat het dicht bij mijn huis is. Wat mij meteen opviel, was de leuke en vriendelijke sfeer in de sportschool. De mensen die bij Hara werkten waren zeer behulpzaam en aardig. Ze stonden altijd voor je klaar en ze hadden genoeg expertise in huis om je te kunnen helpen. Er heerste een vriendelijke sfeer ook tussen de sporters onderling. Er werd hard gesport, maar het was ook heel gezellig. Hara was een plek waar ik me meteen thuis voelde.

Nadat ik mijn doel om af te vallen had bereikt, heb ik destijds besloten om me meer te richten op de krachttraining en sterker te worden. Dit heb ik dan ook 6 jaar lang gedaan. Ik was zeer geconcentreerd met krachttraining bezig en ik probeerde zo sterk mogelijk te worden. Ik merkte aan mijzelf, dat ik steeds meer zin kreeg in een nieuwe uitdaging. Mijn doel was om sterker te worden in bankdrukken, squat en deadlift. Toen heb ik besloten om de overstap te maken naar een andere sportschool, die meer gespecialiseerd was in bovenstaande oefeningen.

Ik heb 7 maanden bij die andere sportschool getraind, waar ik toch een aantal dingen heb opgestoken. Wat ik wel merkte was, dat ik me in de andere sportschool niet echt thuis voelde. Dat had absoluut niets te maken met de trainer of mensen, die daar werken. Dit was simpelweg een gevoel. De trainer had meer dan genoeg expertise en de mensen waren aardig. Ik voelde me echter gewoon niet op mijn plek. Ik voelde dat ik mijn motivatie aan het verliezen was en dat ik steeds minder vaak ging sporten. Dit moest ik zien te veranderen.

Kort daarna heb ik besloten om weer terug te gaan naar Hara. Het viel me meteen op, dat mijn motivatie terugkwam en dat ik weer met veel plezier ging trainen. Ik was positief verbaasd over het feit, dat Hara inmiddels nog verder verbeterd was. Er waren nieuwe apparaten aangeschaft, de inrichting zag er anders uit. Er waren ook een aantal nieuwe trainers, die met veel plezier sporters aan het helpen waren hun doelen te bereiken. De sfeer was nog steeds zeer vriendelijk en prettig. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om jezelf ergens thuis te voelen als je gaat sporten. Dit gevoel heb ik weer bij Hara. Dit positieve gevoel helpt mij om beoogde doelen te halen.
 

Aimee

Ervaringen van een vrouw die begeleiding zocht en vond om haar leven ingrijpend te kunnen veranderen.
We zullen Aimee ook in de toekomst in de gelegenheid stellen haar ervaringen met jullie te delen.


Ongelofelijk dat ik het vol hou tot nu toe...

Ik, Aimee, 43 jaar, heb veel overgewicht. Ik heb een BMI (body mass index) van 58.
De body mass index is een meting voor de verhouding van het lichaamsgewicht ten opzichte van de lengte. Voor een vrouw is een gezonde bmi tussen de 19 en 25. Daar wil ik graag naartoe, maar ja, daar moet ik wel wat voor doen.

Ik had mij opgegeven voor het tv-programma Obese. Helaas ben ik daar niet voor geselecteerd. Dus moet ik dit gevecht op een andere manier aangaan. Mijn voornemen is om in 2012 zoveel mogelijk overgewicht kwijt te raken als mogelijk is, op een verantwoorde manier, door veel te sporten en anders, gezonder, te eten. Een beetje op de Obese-manier, maar dan ietsje minder rigoureus. Mijn motivaties zijn dat ik dan alles weer kan doen wat ik wil doen, wat nu niet lukt door mijn overgewicht.

Ik ben gaan zoeken naar sportscholen, en mijn keuze is gevallen op Hara fit & fun. De naam sprak me erg aan, plus het is voor mij dichtbij en het parkeren is gratis (ook niet onbelangrijk in deze steeds duurder wordende tijd).

Bij binnenkomst, eind december 2011, werd ik meteen onder de hoede genomen door Petra, personal trainer in opleiding. Zij is mij gaan begeleiden, en heeft voor mij een persoonlijk sportschema gemaakt, wat elke 4 weken wordt aangepast/veranderd. Petra is enorm goed in het motiveren van mensen. Als ik iets moeilijk vind of bang ben dat ik dat niet kan, dan kijkt ze me lachend aan en zegt: "dat gaan we gewoon doen, en het gaat lukken, let maar op!". Ook wat ik eet en drink bekijken we regelmatig, en Petra geeft dan adviezen wat ik beter of anders kan doen.

Ik sport nu 5 dagen per week bij Hara fit & fun, en doe vooral fitness, met soms een lesje Zumba erbij. Uiteindelijk wil ik ook gaan meedoen met de groepslessen, maar eerst wil ik zoveel afvallen dat ik met de groepslessen geen blessures oploop. En ik had het niet gedacht, maar ook fitness bij Hara vind ik leuk! Vooral om de sfeer, het is zo gezellig en toegankelijk! Geen "strakke pakjes" waar je weggekeken wordt als je niet hetzelfde figuur hebt; er komen allerlei mensen, en die sporten gewoon samen: jong, oud, dik, dun, atleet en bodybuilder. Er is altijd wel iemand, begeleider of sporter, waar ik even een praatje mee kan maken, en geloof me, dat is ZO fijn! Juist hierdoor hou ik het vol, blijf ik komen, ook als ik eigenlijk echt geen zin heb.

Vacatures

Docente Groepslessen (M/V)

Wij zijn voortdurend op zoek naar gemotiveerde docenten groepslessen, die in de ochtend en/of avonduren ons team zouden willen versterken.
Ervaring in het lesgeven is gewenst.

Momenteel zijn er binnen de andere afdelingen van ons sportcentrum geen vacatures.